Barion Pixel
Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.

Blog

Kerekesi Mihály - 24 óra a parton

2024. 07. 02. 15:25:48

A hétvége általában a horgászatról szól valamilyen formában és ez legtöbb esetben horgászversenyt jelent. Ezúttal egy 24 órás páros versenyen vettünk részt Pálóczi Janival a Nagyhegyesi Daru tavon. Ez volt az idei első 24 órás versenyünk, de sok versenyen voltunk már itt és a Szombat reggeli sorsolás során kihúzott helyen is horgásztunk már. Ez a sziget melletti hely zárta a szektorunkat amibe azt gondolom nagyon erős csapatokkal sorsoltunk össze. A taktikánk azt lehet mondani, hogy adott volt, de nem mindig alakulnak úgy a dolgok ahogy az ember azt előre eltervezi.

Gondolatok a Method aromáról

2024. 06. 04. 00:00:00

Kerekesi Mihály - Method OB elődöntő a Családi tavon

2024. 04. 25. 15:50:19

A IX. Freestyle Method Feeder Országos Bajnokság 3. elődöntőjére Nagycsécsen a Családi tavon került sor. Első alkalommal rendeztek itt elődöntőt, de a tavalyi évben több versenyen is részt vettem itt, így már egy kis helyismerettel rendelkezem, többek között ezért esett a választásom erre a helyszínre.

Kerekesi Mihály - Téglási horgászverseny

2024. 03. 27. 11:34:40

Mindig különösen izgalmas számomra, amikor olyan helyre megyek horgászni, ahol korábban még nem jártam. Különösen igaz ez, ha ez a látogatás egy versennyel van összekötve. A hétvégén is egy ilyen alkalomra került sor miután hirtelen jött ötlettől vezérelve beneveztem a Téglás horgásztavon megrendezésre kerülő horgászversenyre.

Kerekes László - Method kosár tesztelése

2024. 02. 22. 13:48:36

Egy folyó mellett nőttem fel, amikor az ott horgászó sporttársak úszós végszerelékeire lettem figyelmes. Miközben fogták a szép halakat, meg tudtam figyelni a márkajelzést. Mint kiderült a Cralusso úszóit használták. Már akkor feltűnt, hogy milyen precíz és kigondolt eszközök.

Kedvenceim a method feeder horgászatban

2023. 11. 23. 13:41:17

Az elmúlt évek horgászatai alatt mindig voltak kedvenc eszközeim és csalijaim amik kötelezően nálam voltak. Ebben az írásomban néhány nagy kedvencemet szeretném bemutatni amiknek álladó helye van a kelléktáramban.

 

Kerekesi Mihály - Augusztusi versenyek

2023. 09. 05. 09:45:47

Az idei Augusztus meglehetősen mozgalmasra sikerült, ami a horgászversenyeket illeti. Összesen négy versenyen szerepeltem amelyek sorát egy 24 órás páros verseny nyitotta, majd egy egyéni, aztán egy páros végül pedig még egy egyéni következett.

Határréti kiruccanás - Mikusik Viktor

2023. 08. 23. 10:22:41
Nagyjából 2 év után látogattam el újra a Határréti-víztározóra. Budapesttől 30km-re, lakóhelyemtől mindössze 5km-re található ez a festői környezetben hegyek közt fekvő tó. Újdonság, hogy a tavon már kapható sportjegy is, így vonzva közelebb a sport szerelmeseit.

Kerekesi Mihály - Rakósbottal először

2023. 08. 08. 10:36:06

Már egy ideje érett gondolat, hogy ki kell próbálnom a rakósbotos horgászatot, már csak a változatosság kedvéért is, de mivel nincs rakósbotom, a többi kiegészítőről nem is beszélve, így kicsit nehezebb volt a horgászat leszervezése, hiszen kölcsön kellett kérnem mindent.

Kerekesi Mihály - Nyári verseny a Daru tavon

2023. 07. 19. 15:36:04

Már-már ritkaságszámba megy ha hétvégén nem versenyzünk valahol, nem volt ez máskánt az elmúlt hétvégén sem. A helyszín a Nagyhegyesen található Daru horgásztó volt, ahol most egy páros versenyen szerepeltünk állandó társammal Pálóczi Janival.

Halász János - Rakósbotos horgászatom

2023. 07. 14. 08:41:34

Hosszú idő után rávettem magam a rakósbotos horgászat kipróbálására nagyon ragaszkodó típus vagyok és továbbra sem váltanék módszert, de ilyen kevés idő alatt is nagyon megszerettem ezt a pecát. Körülményesnek tűnő módszer, de amint egy kicsit kipróbáljuk és megérezzük a mozdulatokat egyből gyors és pontos horgászat közepében találjuk magunkat.

 

Mikusik Viktor - Két nap, két helyszín, dupla siker

2023. 07. 06. 08:43:50

Ritkán adatik meg az a lehetőség, hogy egy hétvége alatt mindkét nap eljussak hódolni a szenvedélyemnek, a horgászatnak.

Az elmúlt hétvégén sikerült.

Rendkívüli sikerek az EFTTEX-en! - Díjazott termékek

2023. 06. 22. 09:36:46

Véget ért Európa legnagyobb szakmai horgász kiállítása, az EFTTEX Budapesten és szeretnénk veletek megosztani sikereinket a kiállításról! Az EFTTEX-en való jelenlétünk megerősített minket abban, hogy a Cralusso brand továbbra is erős a piacon, amit mi sem támaszt jobban alá, hogy két termékünk kategóriája győztese lett az EFTTEX BEST NEW PRODUCT versenyén!

Végszerelék kategóriában az új, saját gyártású, innovatív BIG Rocket method kosarunk zsebelte be az első helyezetteknek járó díjat.

Horogcsali kategóriában pedig nem csak formájában, hanem anyagában is természetes, élelmiszeripari alapanyagokból gyártott Jelly Snail győzött! 

Hisszük, hogy ez a jövő, és marketing kommunikációnkban is ez fog most kulcsszerephez jutni.

Összességében az elmúlt évekhez hasonlóan hatalmas érdeklődés mutatkozott a saját fejlesztésű és gyártású termékeink iránt, és sikerült értékesítési és kapcsolati hálónkat tovább bővíteni! A Best New Product díj pedig hatalmas elismerést jelent!

Kerekesi Mihály - Visszatérés a Családi Horgásztóra

2023. 06. 13. 09:48:30

Előző írásomban már bemutattam a nagycsécsi Családi horgásztavat, ami egy számomra igazán jó horgászat élménybeszámolója volt. Akkor már tudtam, hogy fogok még itt horgászni és indulni ide szervezett horgászversenyeken. Az elmúlt hétvégén egy method versenyen szerepeltem itt.

Molnár Bálint - Nagykunsági élményeim

2023. 06. 08. 09:18:08
Azt gondolom, ezt a szép alföldi vízterületet minden horgász ismeri, de legalábbis hallott már róla, hiszen számos rangos versenynek ad otthont. A kunhegyesi versenypálya kényelmes, egységes partja rengeteg horgászt tud fogadni, a hal állománya pedig a változatossága, mellett mindig okoz meglepetést.

Mikusik Viktor - Visszatérés az egyesületi vizünkre

2023. 05. 19. 10:01:16

Nagyjából 1,5 hónap után látogattam el újra az egyesületi vizünkre, ahol a Kacsa nevű tóra ültem le egy néhány órás horgászatra.

Halász János - Pelletes szerelék

2023. 05. 04. 14:13:54

A következő rövid leírásban az általam használt pelletes szereléket szeretném bemutatni. Emlékszem régen nagyon ügyeltünk öcsémmel, hogy a horog hegye ne látszódjon ki mert megcsillan a horog és nem veszi fel a hal ez persze csak a mi gyermekded fantáziálásunk volt a kapásról, a horgot nem feltétlenül kell láthatatlanná tenni, ha a megfelelő csali és szerelék van fent akkor a halak felfogják venni.

Kerekesi Mihály - Egy jó nap a Családi Horgásztavon

2023. 05. 03. 10:42:52

Sok jót hallottam már a Sajó szomszédságában lévő nagycsécsi Családi Horgásztóról, így időszerű volt meglátogatni. Megérkezéskor rendezett környezet fogadott, a napijegy kiváltásakor, mivel először jártam itt, átbeszéltük a szabályzatot, igaz előzetesen már tájékozódtam.

Molnár Bálint - Peresi túra

2023. 04. 26. 10:32:12
Nehéz helyzetben vagyok, hiszen bár írtam már jó pár beszámolót, de ez a mostani a legnehezebb.
Már a hazafelé úton azon gondolkodtam vajon ezt hogyan fogom elmondani nektek, hiszen maga a tulaj is alig hitte el.

Mikusik Viktor- Húsvéti methodozás

2023. 04. 12. 10:14:31

Az elmúlt 2 évben nagyon keveset fogtam feeder botot a kezemben, ha tehetem első sorban a rakos botos horgászatot űzöm, úgy érzem ez közelebb áll hozzám, viszont én is feeder bottal kezdtem pályafutásom, így nem áll tőlem távol, és vannak napok amikor félre kell tenni a hosszú pálcát és elő kell venni a feeder botot. Így tettem húsvét hétfőn is, miután letudtam locsolási kötelezettségem és leszaladtam egy rövid délelőtti horgászatra.

Kerekesi Mihály - Szezonnyitó horgászverseny a Sáska horgásztavon

2023. 03. 29. 10:24:30

Végre jó időt mondanak hétvégére – sóhajtottam fel az időjárás előrejelzést nézve, annyi sok viharos, esős, szeles horgászat után nem is volt kérdés, hogy menni kell horgászi.A helyszín kiválasztásánál szempont volt a rendezett, nyugodt környezet és bár nem készültem sok felszerelést vinni, de azt sem akartam messzire cipelni. Rövid böngészés és a lehetőségek felmérése után a választásom végül a Hajdúszoboszló közelében található Sáska horgásztóra esett ahol a tulajdonos éppen a hagyományos szezonnyitó horgászversenyét készült megrendezni, igaz nem versenyre készültem, de nem bírtam megállni, beneveztem

Mikusik Viktor - Finom pontyozás rakós bottal

2023. 03. 23. 09:38:43
Március végén a Budapesttől mindössze 20km-re található pilisvörösvári bányatavakra látogattam el,mely egyben az egyesületi vizem is. Itt 5 tó található közvetlen egymás mellett, némelyiket csak egy földút választja el egymástól. Ezek a tavak nem azok a tipikus "kocka" tavak. Kora tavasszal itt meg kell dolgozni a kapásért rendesen. Célom a pontyfogás volt, finom szerelékkel, rakós bottal.

Molnár Bálint - Szezonkezdés a Kunság Taván

2023. 03. 14. 15:07:05
Már régóta készültem, a szezon első pecájára. Letakarítottam a botokat, orsókat, megkötöttem az új Cralusso CARPmagnet-barbless horgokat. Összepakoltam mindent amire csak szükség lehet és vártam, hogy kezdődjön a szezon. A Kunság Tava Facebook oldala kiírta, lehet foglalni a helyeket mert jön a nyitás. Na több sem kellett már foglaltam is. Annyira izgatott voltam, hogy nem is figyeltem az időjárást pedig nagyon is kellett volna. A reggeli rutin után bepakoltam a kocsiba és eljött a pillanat, már úton is voltam a tópartra.

Halász János - Hétvégi úszós horgászat Gödöllőn

2023. 03. 08. 10:11:03

Már régóta készültem, a szezon első pecájára. Letakarítottam a botokat, orsókat, megkötöttem az új Cralusso CARPmagnet-barbless horgokat. Összepakoltam mindent amire csak szükség lehet és vártam, hogy kezdődjön a szezon. A Kunság Tava Facebook oldala kiírta, lehet foglalni a helyeket mert jön a nyitás. Na több sem kellett már foglaltam is. Annyira izgatott voltam, hogy nem is figyeltem az időjárást pedig nagyon is kellett volna. A reggeli rutin után bepakoltam a kocsiba és eljött a pillanat, már úton is voltam a tópartra.

Óriási siker! 4 helyezést is besepertek a Cralusso termékei!

2022. 11. 29. 11:19:13

A 2022 október végén nagyszerű hír érkezett hozzánk, ugyanis 3 termékünk első helyezést, egy további termékünk pedig második helyezést ért el az európai horgászcikk gyártók és kereskedők szövetsége, az EFTTA által szervezett digitális legjobb termék versenyében.

Cralusso úszókkal a folyóvízen ll.

2022. 08. 25. 09:21:38

A Cralusso úszók megjelenéséig a gyűrűs bottal történő úsztatást a víz sebességével azonos, vagy kicsit lassított úsztatás jellemezte. Nem tudtuk az úszónk mozgását befolyásolni, vitte a víz, ha próbáltuk fékezni, kisodródott. Ezeknek a problémáknak a kiküszöbölésére fejlesztette ki a Cralusso a Szörföt, mellyel kisodródás nélkül erősen visszatarthatjuk, vagy akár meg is állíthatjuk a szerelékünket, valamint a Bolót, mely az enyhén és a közepesen visszatartott úsztatáshoz ajánlott. Ebben a cikkben e két úszó kerül részletes bemutatásra.

Cralusso úszókkal a folyóvízen I.

2022. 07. 07. 11:35:25

A rakósbotos folyóvízi horgászat egyre népszerűbb hazánkban! Változatos és vad halfajainkban bővelkedő folyóvizeink remek lehetőségeket kínálnak ehhez a szórakoztató és igen eredményes halfogási módszerhez. Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani a megfelelő típusú és méretű úszóválasztáshoz.

Torpedo, Torpedo Tuning, Bubble, Shark, Ray úszók bemutatása.

KÉRDEZZ-FELELEK

2022. 03. 30. 15:32:08

Ahogy ígértük, ebben a cikkben kerülnek megválaszolásra az elmúlt hetek kérdései. Több kérdés is ugyan arra a témára vonatkozott, így azokat egy válaszon belül szeretnénk tisztázni.

Töltőválasztási kisokos III.

2022. 03. 08. 12:54:09

Melyik nyitható method kosár gyorstöltőt válasszam a method horgászathoz? Az BLUE SHELL és az ORANGE SHELL kifejlesztése után a horgászok igényeinek megfelelően még kettő további mérettel bővítettük a Cralusso kosártöltő családot. Így született meg a töltőcsalád legkisebb tagja, a GREEN SHELL és legnagyobb tagja, a YELLOW SHELL. Ebben a blogsorozatban e kettő népszerű method kosártöltőnkről írunk.