Barion Pixel
Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.

Kerekesi Mihály - Augusztusi versenyek

Kerekesi Mihály
2023. 09. 05. 00:00:00
Kerekesi Mihály - Augusztusi versenyek

Az idei Augusztus meglehetősen mozgalmasra sikerült, ami a horgászversenyeket illeti. Összesen négy versenyen szerepeltem amelyek sorát egy 24 órás páros verseny nyitotta, majd egy egyéni, aztán egy páros végül pedig még egy egyéni következett.

Az első három versenyre a Nagyhegyesi Daru tavon került sor, az utolsó pedig a Nagycsécsi Családi horgásztavon lett megrendezve. Ezeken a versenyeken kis különbséggel ugyanazokat a felszereléseket, eszközöket és csalogató anyagokat használtam.

A versenyekre való felkészülésnél nagy jelentőséggel bírt a horogelőkék elkészítése, mivel az előző hónapokban megcsappant a készletem, nem egyszer késő estig horgokat kötöttem. 

Két féle előkével kellett készülni, a Daru tavi versenyekre 12-es és 10-es Cralusso CARPOWER horgokat kötöttem 0,12 mm-es Cralusso XTREME fonott zsinórra 7 mm-es csalitüskével, míg az OB szabályzat szerint lebonyolított Családi tavi versenyre 12-es és 10-es Cralusso CARPMAGNET szakáll nélküli horog került 0,20 mm-es Cralusso Feeder előkezsinórra szintén 7 mm-es csalitüskével.

A versenyek alatt két féle method kosarat használtam ezek a Cralusso Rocket és a Big Rocket kosarak voltak. Minden horgászatot a Big Rocket kosárral kezdtem, ez nem csak nagy, de a befogadó képessége is az, tökéletesen alkalmas az alapozó etetés elvégzésére, de a négy versenyből kettőt végig is horgásztam vele. 

A method kosarakba valóból is kétfélével készültem. Az egyik változat kizárólag Aqua Garant pelletekből tevődött össze, 2 és 4 mm-es UNI és Classic változatokból. A másik is ugyanezeknek a pelleteknek a keveréke volt, a különbség az arányokban volt, valamint hogy az utóbbiba került még pluszba piros Fluo pellet is.

A versenyek alatt mindösszesen kétféle csalit használtam, ezek a Cralusso Balanced wafters 7 mm-es mangó és 6x7 mm-es eper voltak. Az aromák használata változó volt, jellemzően egy kevés 2-3 fújás meggyorsította a kapások ütemét, kivétel ez alól a Daru tavi páros verseny volt, mert ott és akkor egyszerűen nem akartak reagálni a halak csak ha úgymond tocsogósra fújtam a kosarat a Cralusso Fishing Master epres spray-vel.

A végeredmények számomra azt bizonyítják, hogy az ezen írásban bemutatott dolgok tökéletesen alkalmasak a hétköznapi horgászatokon kívül a horgászversenyeken való sikeres szerepléshez is. Az eredmények a következő képen alakultak: 24 órás páros verseny 168 kg-al szektor 1. hely,  Daru tavi egyéni verseny 55 kg-al 3. hely, a páros versenyen 64 kg-al szektor 1. hely, végül a Családi tavi egyéni versenyen nagyon erős mezőnyben kicsivel lemaradva a képzeletbeli dobogóról, 48 kg-al szektor 4. lettem. Végszóra itt a Szeptember, újabb horgászatok és versenyek következnek, már kíváncsian várom milyen kihívásokat és tapasztalatokat tartogat bennük számomra az ősz.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog