Barion Pixel
Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.

Kerekesi Mihály - Method OB elődöntő a Családi tavon

Kerekesi Mihály
2024. 04. 25. 00:00:00
Kerekesi Mihály - Method OB elődöntő a Családi tavon

A IX. Freestyle Method Feeder Országos Bajnokság 3. elődöntőjére Nagycsécsen a Családi tavon került sor. Első alkalommal rendeztek itt elődöntőt, de a tavalyi évben több versenyen is részt vettem itt, így már egy kis helyismerettel rendelkezem, többek között ezért esett a választásom erre a helyszínre.

A versenyt megelőző időszakban igyekeztem minél több napot eltölteni a tavon, több helyre is beültem. Ezeken a napokon sok szép fogás született, de a cél ekkor a helyek feltérképezése és a felszerelés, a pellet mix, a csalik és aromák tesztelése volt. A versenyre szerettem volna egy olyan összeállítást amiben teljes mértékben megbízok. Több távra is igyekeztem felkészülni az un. lábalatti lógatóstól egészen a tó közepéig a bójákig. Úgy érzem annak érdekében, hogy minél felkészültebb legyek az elődöntőre, minden tőlem telhetőt megtettem.

Az etetéshez két féle kosárral készültem, a part közeli távra az un. papucs kosárral, a bentebbi távokhoz pedig a Cralusso Big Rocket method kosárral. A távok meghorgászására a Cralusso Rocket és Small Rocket kosarakat  vetettem be. A Big Rocket és Small Rocket kosarak kompatibilisek egymás szárával, így tulajdonképpen egy mozdulattal lehet váltani a nagyobb és kisebb kosarak között anélkül, hogy a szereléket meg kellene bontani.

A horogelőkéimet kombinált kötéssel készítettem el, amihez 12-es és 10-es Cralusso Method Hook és Cralusso Carpmagnet szakállnélküli horgokat használtam 7 mm-es csalitüskével. 

Csalinak kedvenc kis méretű 6x7 mm-es és 7 mm-es Cralusso Balanced wafter csalijaimat vittem, több féle színben ill. ízben.

Az aromák kérdése érdekesebb volt, hogy spray vagy inkább gél, mert a horgászatok során egyszer az egyikre, máskor a másikra reagáltak jobban a halak. Végülis vittem többféle aromát spray-t és gélt is, a megengedett limitnek így is bőven alatta maradtam.

Az első fordulót megelőző helyhúzás során az A szektor 7-es helye lett az enyém. A horgászat sajnos nehezen indult, rögtön az elején veszítettem két halat is, az egyiknél az előkémet vágta el valami,  a másiknál pedig a kosaram akadt le valamibe. Nehéz volt ezek után felvenni a ritmust, a versenyidő feléig kilátástalannak tűnt a helyzet. A kinti távomról sikerült pár darab halat elcsípni, de hamar kiürült és nem épült vissza. A második félidőre épült fel a benti etetésem és elkezdtek jönni ütemre a halak, megcsillant a remény. A forduló lefújása után megkezdődtek a mérlegelések, kicsivel 40 kg felett sikerült fogni, ami szoros versenyben, de csak az 5. helyre volt elég, tehát 5 pontot szereztem.

A második fordulóban a B szektor 20-as helyet sikerült kihúznom, ami egy erős hely, ahol nagy halra is érdemes pályázni. Tudtam, hogy itt és most nem elég a szektor győzelem, kell még nagy súlykülönbség is és akkor talán ha a mezőnyben nagy lesz a körbeverés lehet esélyem a továbbjutásra. Ehhez 60 kg feletti fogást számoltam amit minimum hoznom kell. Ezt a célt sikerült felülmúlni, kicsivel 70 kg feletti fogással megnyertem a szektoromat, amihez hozzájárult egy, az eddigi versenyrekordomat jelentő, hibátlan 12,4 kg-os tőponty is.

A mérlegelések befejeztével kialakult a végső sorrend, 6 ponttal és 110 kg-os fogással összetettben 6.-ik lettem, egy hajszálon múlt, de nem sikerült továbbjutni. Összességében nagy élmény volt ez, jól éreztem magam és csüggedni egyébként sincs idő, mert készülni kell a következő megmérettetésre. 

Jövőre újból nekivágok!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog