Barion Pixel
Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.

Kerekesi Mihály - Visszatérés a Családi Horgásztóra

Kerekesi Mihály
2023. 06. 13. 00:00:00
Kerekesi Mihály - Visszatérés a Családi Horgásztóra

Előző írásomban már bemutattam a nagycsécsi Családi horgásztavat, ami egy számomra igazán jó horgászat élménybeszámolója volt. Akkor már tudtam, hogy fogok még itt horgászni és indulni ide szervezett horgászversenyeken. Az elmúlt hétvégén egy method versenyen szerepeltem itt.

A horgásztóra reggel 27 versenyző érkezett. A helyhúzásnál a 6-os hely akadt a kezembe, amiről a kevéske helyismeretem miatt nem tudom,  hogy mennyire számít szerencsésnek, ha az időjárás is szempont lenne akkor azt mondanám, hogy nem, mert ez a tó árnyékosabb partján volt és erős szembeszél volt egész nap. Ami inkább aggasztott az a szektor szélső helyek amelyekről nagy fogásokra számítottam.

A versenyre különböző pellet keverékekkel készültem, amelyek Aqua Garant pelettekből álltak, valamint vittem még a Novákfeeder Carp Method 2mm-es pelletjének Dark változatát. Ami a csalikat illeti kisméretű 7-8 mm-es wafter és pop up csalik voltak nálam különböző színekben. A csalogató anyagok sorát természetesen különböző aromák zárták. A terveim szerint nagy szerep jutott az újdonságnak számító Cralusso Big Rocket method kosárnak, ezzel a kosárral nagy mennyiségű pelletet tudtam rövid idő alatt bejuttatni és a szél ellenére - valamint magamhoz képest - meglehetősen nagy pontossággal. A versenyidő feléig ütemre tudtam halat fogni. A legtöbb halat Cralusso Fishing Master Epres aroma spray használatával sikerült horogra csalni. Csalik közül a 7 mm-es Cralusso Balanced Wafter mangó talált leghamarabb gazdára, ami 0,20 mm-es Cralusso Feeder monofil előkezsinórra kötött 12-es Cralusso Carpmagnet szakáll nélküli horog 7 mm-es csalitüskéjére került.

A megfogott pontyok átlagsúlya 2 kg körül mozgott amivel nem éreztem nagy esélyt bármire is, főleg miután több 6-7 kg-os ponty mérlegelését láttam a közelemben lévő versenyzőknél. Az átlagsúly növelése és 1-2 nagyobb hal reményében variálni kezdtem, de nem csak a nálam lévő csalikkal és aromákkal, a method kosár méretén és színén is többször változtattam. 

A nálam lévő csalik közül végül a Cralusso Ready to Go 8 mm-es ananászos pop up-nál kötöttem ki. A Ready to Go csalik egyik különlegessége, hogy a csomagolás tartalmaz egy előre elkészített horog előkét amely a csalihoz van optimalizálva, de a verseny szabályzat értelmében ezt nem használhattam, itt csak a szakáll nélküli horog és a monofil zsinór volt megengedett. A horgot egy számmal nagyobb 10-es Carpmagnet-re váltottam. Ezt követően egy közel 4 kg-os ponty tette tiszteletét nálam, ami a lefújásig éltette a reményt.

A nagy bónuszhal sajnos elkerült ezen a napon, de sikerült az átlagsúlyt kicsit feljebb tornázni, amire mint kiderült szükség is volt, hiszen nagyon szoros eredmények születtek. A szektorom 3. helyén sikerült végeznem. Lesz ez még jobb is.