Barion Pixel
Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.

Kerekesi Mihály - 24 óra a parton

Kerekesi Mihály
2024. 07. 02. 00:00:00
Kerekesi Mihály - 24 óra a parton

A hétvége általában a horgászatról szól valamilyen formában és ez legtöbb esetben horgászversenyt jelent. Ezúttal egy 24 órás páros versenyen vettünk részt Pálóczi Janival a Nagyhegyesi Daru tavon. Ez volt az idei első 24 órás versenyünk, de sok versenyen voltunk már itt és a Szombat reggeli sorsolás során kihúzott helyen is horgásztunk már. Ez a sziget melletti hely zárta a szektorunkat amibe azt gondolom nagyon erős csapatokkal sorsoltunk össze. A taktikánk azt lehet mondani, hogy adott volt, de nem mindig alakulnak úgy a dolgok ahogy az ember azt előre eltervezi.

A rajt után magabiztosan kezdtünk horgászni és látszólag minden úgy működött ahogy azt elterveztük. Szépen sorba fogtuk a pontyokat. Ezek mindegyike 2,5-3 kg körüli volt. Azt gondolom jól rajtoltunk, de rajtunk kívül több csapat is. Izgalmasan alakult már a délelőtt is.

A versenyre többféle pellettel, csalival és aromával készültem. Etető kosarak közül horgászathoz a Cralusso Rocket method kosarat választottam, etetéshez pedig a Cralusso Big Rocket kosarat. Csalik közül kedvencemet a Cralusso Balanced wafters 7 mm-es mangót kezdtem el használni és végül nem is váltottam, a teljes versenyidőt ezzel az egy féle csalival horgásztam végig, most sem hagyott cserben, nem véletlenül a kedvencem.

Aromázásra úgy tűnt nincs szükség, igyekeztem minél csendesebben letenni a kosarat, ami így hamar gazdára talált. Bizakodó voltam, reméltem, hogy a délután is hasonló lesz. 12 óra után volt az első szünet, ami alatt elfogyasztottunk egy finom ebédet. A szünet után pedig megkezdődött az első mérlegelési kör, mi közel 50 kg-ot mérlegeltünk amivel vezettük a szektorunkat. A délutánt így nagyon jó hangulatban kezdtük a tikkasztó nyári meleg ellenére. A halfogás üteme eleinte nem változott.

Ahogy telt az idő elkezdtek ritkulni a kapások és a halaink átlagsúlya is egyre kisebb lett. Eközben láttuk és halottuk, hogy több csapat továbbra is ugyan úgy, de inkább még jobban fog, ráadásul többen fogtak nagytestű 6-7 kg-os, de még 10 kg feletti pontyokat is. Ekkor kezdem el aggódni azon, hogy ha ez így marad akkor komoly bajban leszünk. 7 órakor volt még egy szünet, ekkor vacsoráztunk ami szintén finom volt. A vacsora után pedig egy újabb mérlegelés következett ami nekünk kevesebb mint 35 kg lett, így már le is csúsztunk az élről és több csapattal is szoros verseny alakult ki.

Az esti órák nagyon nehezen indultak, kapások szinte csak elvétve jelentkeztek. A megoldást az ütemes horgászatban és valamilyen aroma használatában  láttuk. Este 10-ig az aromákkal kísérleteztem, melyiket és hogyan használjam. Amikor éppen a Cralusso Fishing Master Method gél epres változatából nyomtam a kosárra a csali köré, nem sokkal a bedobást követően egy bot görbítő kapás törte meg a csendet. Egy 4 kg körüli pontyot sikerült fogni. Ezután gyorsan mindent ugyanúgy és ugyanoda, hátha nem csak véletlen volt. Sikerült fogni még egy hasonló méretűt, majd egy 6 kg körülit. Nagyon örültem, egész nap nem fogtam ekkora halakat, de ekkor megérkezett a bandanagy is, egy hibátlan 10,4 kg-os tőponty személyében.

Az éjszaka további részében némi csend következett. Elkezdtünk aroma sprayeket használni és újra elkezdtük fogni az egyen pontyokat, szépen sorban ahogy az elején, ezek is mind 2,5-3 kg körüliek voltak, kivéve Jani 7 kg-os tövese. A vasárnap reggeli lefújást követően már sejtettük, hogy sikerült megnyernünk a szektorunkat, de azt nem gondoltam volna, hogy közel 50 kg-os előnnyel. A végeredmény 163 kg szektor 1. hely, tó 2. hely. Az abszolút első helyhez még 5 kg kellett volna, de egyáltalán nem bánom.

Izgalmas, fordulatos, embert próbáló verseny volt. Jó volt.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog