Barion Pixel
Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.

Kedvenceim a method feeder horgászatban

Kerekesi Mihály
2023. 11. 23. 00:00:00
Kedvenceim a method feeder horgászatban

Az elmúlt évek horgászatai alatt mindig voltak kedvenc eszközeim és csalijaim amik kötelezően nálam voltak. Ebben az írásomban néhány nagy kedvencemet szeretném bemutatni amiknek álladó helye van a kelléktáramban.

 

Első a sorban a Cralusso Rocket method kosár. Ezt a hosszanti bordákkal rendelkező kosarat nagyon sok versenyhorgász használja, ami nem véletlen hiszen a kiváló dobási tulajdonságainak köszönhetően könnyebben kivitelezhető a pontos horgászat. A kosár különlegessége, hogy maga a kosárrész egyszerűen levehető a vezetőszárról, így ha horgászat közben úgy ítéljük meg, hogy könnyebb, vagy nehezebb kosarat kell használnunk, akkor a szerelék megbontása nélkül azonnal tudunk változtatni. A Rocket kosarak többféle színben is elérhetőek ezáltal menet közben arra is van lehetőségünk, hogy a felhelyezett kosár színén változtassunk.

A Cralusso Rocket kosárnak elérhető a nagy testvére is, a Big Rocket method kosár. Ez a kosár akkor jön igazán jól ha nagyobb mennyiségű etetőanyagot szeretnénk bejuttatni a meghorgászni kívánt helyre. Én alapozó etetéshez is ezt a kosarat szoktam használni duplán töltve.

A következő a sorban a horog. Nekem nagyon bevált pontyhorgászathoz a Clarusso CARPmagnet horog, általában 12-es méretben használom. Ez a horogtípus szakáll nélküli változatban érhető el, nagyon sok versenyen bizonyított már.

Azoknak a horgászoknak pedig akik hagyományos szakállas horgot keresnek a Cralusso Carpover horgokat bátran merem ajánlani. Ezt a horogtípust is rendszeresen használom versenyeken, ahol nem előírás a szakáll nélküli horog használata, nem okozott még csalódást.

A horog után essen pár szó a kedvenc csalimról is, ez nem más mint a Cralusso Balanced wafters boilie. Versenyeken a kisebb méreteket használom, de nagyhalas hobby horgászatokon gyakran előkerülnek a nagyobb méretek. A csali nem túl kemény szerkezetű, könnyen csalitüskére tűzhető, nem kell vért izzadva a körmünkkel ráerőltetnünk és ezáltal ami fontos, hogy nem reped szét. Nagyon jól balanszírozott csali, akinek eddig ajánlottam mindenkitől pozitív visszajelzést kaptam, érdemes kipróbálni. 

Jó horgászatot kívánok, görbüljön!