Barion Pixel
Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.

Kerekesi Mihály - Nyári verseny a Daru tavon

Kerekesi Mihály
Kerekesi Mihály - Nyári verseny a Daru tavon

Már-már ritkaságszámba megy ha hétvégén nem versenyzünk valahol, nem volt ez máskánt az elmúlt hétvégén sem. A helyszín a Nagyhegyesen található Daru horgásztó volt, ahol most egy páros versenyen szerepeltünk állandó társammal Pálóczi Janival.

A versenyre nem készültünk különösebben, mivel már sokszor voltunk itt, a tó majdnem minden pontján horgásztunk már versenyen, de ez igaz az ide járó versenyzők zömére is. Maga a horgásztó nagyon rendezett, rengeteg ponty lakja, de találkozhatunk itt nagyon szép koi pontyokkal és nagy amurokkal is. Az itteni versenyek baráti hangulatúak, a tógazda ill. a szervező részéről ugyanúgy mint a versenyzők felől.

A versenyt megelőző helyhúzás igazán izgalmas, mivel már ismerjük és tudjuk, hogy melyik helyeken van könnyebb dolga a horgásznak. Az előző versenyeken nem volt túl szerencsés a kezünk, gondoltuk hátha most az lesz, de nem, az 5-ös hely lett a miénk. A verseny két szektorban lett lebonyolítva és eddigi tapasztalataink szerint ez a szektorunkban a legnehezebben megoldható hely. Őszintén szólva nem sok reménnyel pakoltam be, sokat egyeztettünk a taktikáról, megbeszéltük majd elvetettük, agyaltunk, majd megint egyeztettünk, de még a verseny kezdése előtt percekkel is változtattunk.

A legnehezebb döntés részemről a meghorgászandó táv meghatározása volt, ebben végül nagy segítségemre volt a Cralusso Navigator Feeder Energy főzsinórom. Ennek a damilnak a különlegessége, hogy 5 méterenként, 20-105 m-ig anyagában színezett, jól látható jelölések vannak. A csomagolása többek között tartalmaz egy matricát is ami felragasztható akár az orsóra, de igazából bárhová én a botra ragasztottam, ez segít a távolság meghatározásában. Itt tudni kell, hogy a képeken bal oldalon látható sziget oldala már a bal oldali szomszédos csapaté, a jobb oldalon található nádas rész pedig a jobb oldali szomszédjainké, így nekünk a szemközti nádfal volt az elsődleges elképzelés, de mindenképpen szerettem volna a szűkös hely miatt legalább még egy, közelebbi távot is kijelölni.

 

Az előttünk lévő vízterület feltérképezése közben 35 m-en találtam egy ígéretesnek tűnő pontot, ahol az iszaposabb medret egy keményebb rész váltotta fel, ekkor eldöntöttem, hogy ide építek fel egy etetést „B” tervnek. A zsinóromat a  35 m-es színjelölésénél beakasztottam az orsó klipszébe. Az etetéshez és majd a horgászathoz is a Cralusso Big Rocket method kosarat választottam. Ezzel a kosárral nagy mennyiséget tudtam bejuttatni rövid idő alatt a pellet keverékemből, ami most 2 mm-es Aqua Garant UNI és Classic pelletekből állt. A meglepetés akkor következett, amikor 35 m-en a második dobásra pontyot sikerült fogni. Az elképzelés tehát jó, gondoltuk, így a délelőtt folyamán ezt a távolságot vallattuk, felváltva az etetést és a környékét. Amikor néhány dobásra az etetésen már nem volt jelentkező, akkor kivettem a zsinórt a klipszből és így az etetés mögé tudtam nézni, majd ha megint az etetésre akartam dobni, akkor a jelölésnek hála egyszerűen visszaakasztottam, nem volt szükségem méregetésre, igazából egyetlen horgászbottal megtudtam oldani mindent. Dél körül volt egy hosszabb kihagyás amikor eltűntek a halak, ekkor a fenti nádfalat próbáltuk meghorgászni és az ott fogott néhány kisebb ponttyal és kárásszal versenyben tartani magunkat. 

A verseny félidejénél már tudtuk, hogy ha nem hibázunk akkor jó eséllyel benne leszünk a szektorunk első három helyezettjében, 2.-3. helyre gondoltunk, hogy összejöhet, de a dél körüli kihagyás aggasztó volt, a csalikkal és aromákkal is kísérleteztem ebben az időszakban, de számomra a legfogósabb a Cralusso 7 mm-es mangó wafter csalija volt ismét, valamint segített a halfogásban a Cralusso epres aroma spray használata. A délutáni órákban kezdtek újra megjelenni a pontyok a 35 m-es etetésen ami egy nagyon izgalmas véghajrát eredményezett. Az utolsó félórában sikerült még három pontyot horogra csalni, amelyek közül az utolsó csak másodpercekkel a vége előtt vette fel a csalit. A szabályok értelmében, miszerint a lefújás előtt horgon lévő hal még beleszámít a végeredménybe, érvényes fogás volt. Megérte az utolsó három percre még bedobni.

A mérlegelést követő finom ebéd után került sor az eredményhirdetésre, de ekkor már tudtuk, nagyon szoros küzdelemben sikerült megnyernünk a szektorunkat. Nagyon örülök ennek az eredménynek mert egy nehéz helyről sikerült 1.-nek lenni. Izgalmas verseny volt, a Cralusso termékei kiválóan teljesítettek ismét.