Barion Pixel
Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.

Kerekesi Mihály - Téglási horgászverseny

Kerekesi Mihály
2024. 03. 27. 11:34:40
Kerekesi Mihály - Téglási horgászverseny

Mindig különösen izgalmas számomra, amikor olyan helyre megyek horgászni, ahol korábban még nem jártam. Különösen igaz ez, ha ez a látogatás egy versennyel van összekötve. A hétvégén is egy ilyen alkalomra került sor miután hirtelen jött ötlettől vezérelve beneveztem a Téglás horgásztavon megrendezésre kerülő horgászversenyre.

Az ötlet alapja egyrészt az volt, hogy már tavaly is tervezgettem egy látogatást mert sok jót hallottam, másrészt pedig verseny körülmények között szerettem volna tesztelni a felszerelést, eszközöket és csalikat.

A horgásztó szép, rendezett környezetben fogadott. Maga a tó nem nagy, de előzetes infók alapján tudtam, hogy szép hal állománnyal rendelkezik és nem ritka benne a nagytestű ponty. Igazi családbarát tó ez, a parton igényes faházak is vannak így a többnapos pecák kényelme is biztosított.

A verseny előtt természetesen tájékozódtam róla, hogy mit és hogy érdemes itt csinálni, de nagy meglepetés nem ért, hiszen már tavaly is gyűjtöttem az információkat. A túlpartot érdemes minél pontosabban meghorgászni. Erre a feladatra a Cralusso idei újdonságát a Small Rocket kosarat választottam. A terv megvolt, de a helyhúzás során szerzett horgász állás nagyban nehezítette a végrehajtást. A hátam mögött lévő faház tetejéről indított és a mellette lévő hatalmas fűzfák ágai között elrepülő kosarat igazi kihívás volt a kívánt helyre juttatni.

A kosárba Aqua Garant pellet keverékkel készültem, csalikból pedig vittem több félét. A rajt után a hal fogás nehezen indult, próbáltam variálni a csalikat és az aromákat.

A kisebb pontyok, kárászok és a szép nagy keszegek jól reagáltak az aromákra, leggyorsabban a Cralusso Mango Method Gél használatakor érkezett kapás. Lassan épült fel a horgászat, de a félidő után kezdett beindulni, ekkor már elhagyhattam az aromázást is.

A verseny és a tó szabályzata szerint szakáll nélküli horgot kellett használni. A Cralusso kínálatában idén megjelent Method Hook szakáll nélküli változatára esett a választásom 12-es és 10-es méretben. A horgot kombinált kötéssel, fonott hajszálelőkével és monofil előkezsinórral kötöttem meg. Ez a horog formáját tekintve, ahogy a neve is utal rá, kifejezetten a methodos horgászathoz lett optimalizálva.

A délutáni órákban beköszöntek a darabosabb pontyok is. A Method Hook megtartotta a kisebb kárászokat, keszegeket és a nagyobb pontyokat is, melyek közül a legnagyobbak 6,6 és 6,8 kg-osak voltak. Csalit többször váltottam a különböző Cralusso Balanced Wafters-ek közül, mind adott halat, a két legnagyobb ponty közül az egyik az új kókuszos csokira míg a másik a kukorica ízűre csábult el.

Izgalmas verseny volt ez, kihívásokkal teli horgászat. A Cralusso termékei ismét bizonyítottak és hozzásegítettek egy újabb kupához. A szektorom 2. helyén sikerült végeznem amivel teljesen elégedett vagyok.

Úgy érzem nem utoljára horgásztam Tégláson.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog