Barion Pixel
Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.

Halász János - Pelletes szerelék

Halász János - Pelletes szerelék

A következő rövid leírásban az általam használt pelletes szereléket szeretném bemutatni. Emlékszem régen nagyon ügyeltünk öcsémmel, hogy a horog hegye ne látszódjon ki mert megcsillan a horog és nem veszi fel a hal ez persze csak a mi gyermekded fantáziálásunk volt a kapásról, a horgot nem feltétlenül kell láthatatlanná tenni, ha a megfelelő csali és szerelék van fent akkor a halak felfogják venni.

A szerelék összeállításához szükség lesz egy önsúllyal (érdemes olyat választani, amihez maximum egy gramm plusz súlyt kell hozzáadni) rendelkező úszóra némi sörétólomra és persze a főzsinórnál valamivel vékonyabbra kötött előkén elhelyezkedő horogra. Egyértelműen nagyobb méretű halakat szeretnék fogni ezért Cralusso General Prestige 0,20mm-es főzsinórt és Cralusso Prestige 0,18mm vastagágú élőkét teszek fel.

Én Cralusso fix úszórögzítőt használok az általam meghorgászott víz mélysége 180-230 centiméter maximum mélységű.  A Pro Carbon Waggler úszót felteszem az rögzítőre majd sörétólmokkal tökéletesre súlyoztam be, körülbelül 40 centiméterre helyezem el a horogtól az ólmokat érdemes több kisebb ólmot használni, mint egy nagyot. A horog mérete nagyon fontos nem szabad a pellet méretnél sokkal kisebbet választani a jobb akadás elérésének érdekében. Én 9mm-es pellethez a Cralussotol CARPmagnet-barbless 10-es méretű horgot választottam. 

A tökéletesre súlyozott úszon egyből látszódik, ha a horog nem éri el a meder alját, az úszó szinte (vagy teljesen) el fog süllyedni a pellet súlyától. Az eresztéket nagyon lassan 3-5 centiméterenként szoktam állítani, nehogy túl hosszú legyen a lefektetett damil. Ennél a módszernél nem alakítok ki nagyon pontos kisterületű etetést bedobás után mindig folyamatosan 2-3 szem pelletet lövök az úszó környékére, hogy az arra járó halak hamar megtalálják a horgot, ha minden jól csinálunk akkor az eredmény magáért beszél.