Barion Pixel
Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.

Mikusik Viktor - Visszatérés az egyesületi vizünkre

Mikusik Viktor
2023. 05. 19. 00:00:00
Mikusik Viktor - Visszatérés az egyesületi vizünkre

Nagyjából 1,5 hónap után látogattam el újra az egyesületi vizünkre, ahol a Kacsa nevű tóra ültem le egy néhány órás horgászatra.

Bányató lévén egy sekély részre ültem, ahol 11,5m-en horgásztam közvetlen a part mellett 1-2m-re.

Itt 50-70cm vízmélység volt. Ez egy kedvelt helyem, főleg nyáron, mivel sok amurt lehet itt fogni.

A kipakolás után a topszettemre egy 0,5g-os Kevin úszóval ellátott szereléket tettem fel, ami 0,14-es General match főzsinorra volt kötve.

A topszetben 1,8mm-es hybrid gumi volt.

Igen, kicsit vékonynak tűnhet ez a főzsinor, de teljes mértékben megbízok benne. Ebben a tavaszi "melegedő" vízben bátran használom. Standard pontyokra és kárászra tökéletes.  A szerelék végére egy 14-es méretű Cralusso chika horog került. A Kevin úszó is nagy kedvencem, vastag műanyag antennája jól látható, terhelhető.

Alapozó etetést nem csináltam, csupán néhány percenként csuzliztam pár szem kukoricát az úszó köré. Csalizást sem vittem túlzásba, csak kukorica volt nálam, igaz 4 féle ízben és színben.

 

Az első halra nem kellett sokat várni, szépen sorban jöttek a keszegek, nagyobb kárászok.

Majd kis idő elteltével megérkeztek a pontyok óvatos kapásokkal. 

A chika horog a mérete ellenére rendkívül jól tartotta a halakat, stabilan akadt.

A horgászatot egy 5kg körüli ponttyal zártam, ami már egy kicsit feszegette a szerelék határait, de még szépen kijött, és a szerelék is jól bírta.

Összességében ismét levizsgáztak a felhasznált Cralusso termékek.