Barion Pixel
Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.

Kerekesi Mihály - Egy jó nap a Családi Horgásztavon

Kerekesi Mihály - Egy jó nap a Családi Horgásztavon

Sok jót hallottam már a Sajó szomszédságában lévő nagycsécsi Családi Horgásztóról, így időszerű volt meglátogatni. Megérkezéskor rendezett környezet fogadott, a napijegy kiváltásakor, mivel először jártam itt, átbeszéltük a szabályzatot, igaz előzetesen már tájékozódtam.

A tó szabályzatának megfelelően készültem methodos horgászatra egy bottal, szakáll nélküli horoggal. A szabályzat fontos pontja, hogy itt etetni kizárólag pellettel szabad. Azt mindenképpen szeretném még kiemelni, hogy a napijegyhez szemeteszsákot is kaptam, bár nálam szokott lenni a táskában, de jártam már úgy, hogy kimaradt és rögtönözni kellett, itt erre megvan a megoldás. A horgászhely kiválasztásakor nem volt különösebb szempont, nem ismerem a tavat, ránézésre ami megtetszett.

A horogelőkéket még otthon megkötöttem: Cralusso Carpmagnet barbless horog 12-es méretben, 0,20 mm-es Cralusso Feeder előkezsinór és 7mm-es csalitüske. Ez az összeállítás nekem már sok helyen bevált.

A method kosárba Aqua Garant Uni és Classic pelletek keverékével készültem. Ami a csalit illeti első gondolatom a már sokat bizonyított egyik kedvencem volt, ez nem más mint a 7 mm-es Cralusso Balanced Wafter mangó. Úgy érzem az első gondolat jónak bizonyult, mert a horgászat során nem váltottam csalit, végig ezt használtam.

Az első bedobást követően nem kellett sokat várni az első kapásra, 3 perccel később ponty volt a horgon. A második kapásra kicsit tovább vártam 5 perc után jelentkezett a második ponty. Ezek után kezdett beállni az ütem 5-6 perc közé, persze nem minden dobás adott halat, de 6 percen túl nem volt érdemes várni. A várakozási idő csökkentésére különböző ízű-színű aromákat próbálgattam, volt amire nem volt kapás, de találtam olyat amire nagyon jól reagáltak a pontyok. A Cralusso Fishing Master aroma spray epres változat vált be a legjobban, ennek használatakor legtöbbször 2 percen belül gazdára talált a csali. Az események nagyon felpörögtek, a nap végére 27 db pontyot sikerült fogni, a legtöbb 2-3 kiló körüli volt, de több 4-5 kg-os és egy szemre úgy 8 kg-os tükrös is tiszteletét tette nálam. Ez egy nagyon jó nap volt, igazi tavaszi időben nem is tölthettem volna jobban a szabadidőmet.

A halaknak szánt csalogatóanyagok és Cralusso Shell töltő.

Az aroma spray-ből ment bőven a pelletre.

A horog legtöbbször így akadt, halvesztésem nem volt. 

A pontyok nagyon jó kondícióban voltak, a kisebbek is megdolgoztattak. 

A fárasztások izgalmasak voltak. 

Jó erőben lévő termetesebb halak is lakják a tavat, ide is visszatérek még.