Barion Pixel
Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.

Kerekesi Mihály - Szezonnyitó horgászverseny a Sáska horgásztavon

Kerekesi Mihály
2023. 03. 29. 10:24:30
Kerekesi Mihály - Szezonnyitó horgászverseny a Sáska horgásztavon

Végre jó időt mondanak hétvégére – sóhajtottam fel az időjárás előrejelzést nézve, annyi sok viharos, esős, szeles horgászat után nem is volt kérdés, hogy menni kell horgászi.A helyszín kiválasztásánál szempont volt a rendezett, nyugodt környezet és bár nem készültem sok felszerelést vinni, de azt sem akartam messzire cipelni. Rövid böngészés és a lehetőségek felmérése után a választásom végül a Hajdúszoboszló közelében található Sáska horgásztóra esett ahol a tulajdonos éppen a hagyományos szezonnyitó horgászversenyét készült megrendezni, igaz nem versenyre készültem, de nem bírtam megállni, beneveztem

A tó nagyon rendezett és igényes, halállományát tekintve sok ponty és kárász él benne, a személyzet is barátságos, segítőkész, bátran ajánlom mindenkinek, aki egy kis kikapcsolódásra vágyik akár családdal is.

A versenyen megengedett volt két horgászbot egyidejű használata és bármilyen békéshalas módszer használható volt, én mindkét bottal a method mellett döntöttem. A szerelékeimet nem bonyolítottam túl: 1-1 Cralusso Rocket method kosár, gyorskapocs és horogelőke. A halaknak szánt csemege 2 mm-es Aqua Garant pelletekből állt 50% Uni, 25% Classic és 25% Dynamic arányban. A csalitüskével szerelt horgok végére 7-8 mm-es wafter és pop up csalikat szántam, extra csalogató anyagként pedig készültem többféle gél és spray aromával.

 

A rajt után rövidtávra etetem egy keveset néhány kis kosár pelletet, úgy terveztem, hogy az egyik bottal ezt horgászom meg, míg a másik bottal távolabb keresem a halakat. A horgászat megkezdése után a kárászok mutattak aktivitást, felváltva húzták hol egyik, hol másik spiccet, de a lelkesedésük hamar alább hagyott, hiszen 38 horgász etette őket, hamar elteltek ebben a még hideg vízben. 

 Ahogy telt az idő egyre nehezebb volt kapást kicsikarni, próbáltam megtalálni a legfogósabb csalit és aromát és a végére kialakult egy nagyon jó kombináció. A csalitüskére 7 mm-es Cralusso Balanced Mangó wafter került, a kosarat pedig úgy töltöttem, hogy a töltőszerszámba került a csali a horoggal majd félig töltöttem pellettel, ezután a Cralusso Fishing Master Fluo squid octopus method gél következett majd megint pellet, ebbe nyomtam bele a kosarat és lezárásként ment még rá a Cralusso Fishing Master squid octopus aroma spray-ből.

 

A verseny alatt nem éreztem magam a dobogó közelében, de azt is tudtam, hogy jó hajrával még bármi lehetséges és ezért mindent megtettem amit csak tudtam. A helyzetet nehezítette, hogy néhányan a közelemben túlzásba vitték az etetést, egy-két nagy gombóctól még majdnem meg is ijedtem, na ezeket az etetéseket kellett messziről elkerülni. A verseny végére az áhított ponty is megérkezett, igaz nem túl nagy, de éppen elég volt ahhoz, hogy a szektorom 2. helyére juttasson. Szép nap volt, nyáron biztos, hogy visszatérek.