Barion Pixel
Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.

Halász János - Hétvégi úszós horgászat Gödöllőn

Halász János
2023. 03. 08. 10:26:00
Halász János - Hétvégi úszós horgászat Gödöllőn

Már régóta készültem, a szezon első pecájára. Letakarítottam a botokat, orsókat, megkötöttem az új Cralusso CARPmagnet-barbless horgokat. Összepakoltam mindent amire csak szükség lehet és vártam, hogy kezdődjön a szezon. A Kunság Tava Facebook oldala kiírta, lehet foglalni a helyeket mert jön a nyitás. Na több sem kellett már foglaltam is. Annyira izgatott voltam, hogy nem is figyeltem az időjárást pedig nagyon is kellett volna. A reggeli rutin után bepakoltam a kocsiba és eljött a pillanat, már úton is voltam a tópartra.

A két tavat egy magas gát választja el egymástól, így  szabadon lehet választani, hogy melyiken horgásszunk. Mindkét tó nagyon szépen rendezett parttal rendelkezik, ugyanakkor egyes részein vadregényes erdő és nagy kiterjedésű nádas található. 

Erre az alkalomra kimondottan keszeg horgászatra készültem. Ennek megfelelően választottam egy Cralusso Prestige Line Match Sinking terméket főzsinórként 0,18mm-es méretben. Hétvégére az időjárás elég szelesre fordult, a szél északi irányból érkezett, de a víz áramlása teljesen ellentétes volt a légáramlatokkal szemben. A horgászathoz mindenképpen szükség volt a süllyedő damilra. Előke zsinórnak a Prestige Line General Match 0,16mm-es méretű terméket használtam. Ez a típus nagyon lágy és színtelen. 

Szereléssel indult a horgászat. 6 grammos Cralusso Bream Floatot mellett döntöttem. A közepes szél ellenére könnyen tartható volt vele a dobásirány. A 20 méteres távolságot zsinórjelölővel tartottam. A neve ellenére nem csak keszeg horgászatra használhatjuk. A lamellák nagy részét eltávolítottam, de így sem kellett hozzá sok súly a beállításához. Nagyon látványos, feltolós kapásokat tudtam elérni a levegős antennánknak köszönhetően. A vízmélység előttem körülbelül 150 centiméter volt ezért könnyedén tudtam a kedvenc fix úszómat használni. 

Az alapvetően sötét színű etető anyag a Speculatius, aromával fűszerezett volt, amihez kevertem csontkukacot is. Összesen 3 kg-ot kevertem be, ehhez való folyékony aromával. A   keverékhez 1 liter csonti harmadát és 2 kg löszös földet adtam hozzá, így a csontik nem tudták szétrúgni az anyagot.Természetesen nem csak dévérkeszeg, hanem ponty és kárász is előfordulhat az etetésen. Ezért bátran használjuk, mert igen intenzív fűszeres kaja. Csalinak csonti és pinki változatait használtam. 

A halak rövid időn belül a ráálltak az etetésre. Az első fogás egy kis ponty volt, ezt követte számtalan dévér és olykor-olykor a vörösszárnyú keszeg is tiszteletét tette. Ezen a napon az időjáráson kívül minden úgy alakult, ahogy szerettem volna. A nap végére már csak az üres dézsa és a csontis dobozok takarítása maradt.